Με τον Σταυρό ✞ στο χέρι, Ουκρανοί ορθόδοξοι Ιερείς διαμαρτύρονται σε διαδηλώσεις με φωτο και βίντεο


της Σοφίας Ντρέκου

Η φωτογραφία αποθανατίστηκε στις 22 Ιανουαρίου 2014 στο Κίεβο (Ουκρανία), κατά την διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων. Ένα ορθόδοξος ιερέας με τον σταυρό στο χέρι στέκεται μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων καταστολής σε μια προσπάθεια να θυμίσει σε όλους ότι είναι αδέλφια.

Πάνω από 100.000 Ουκρανοί φιλοευρωπαϊκοί διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της απόφασης του Ουκρανού Προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς (Віктор Федорович Янукович - Πρωθυπουργός 25 Φεβ 2010 έως 22 Φεβ 2014] να εγκαταλείψει το σύμφωνο ένταξης στην ΕΕ έχουν βυθίσει τη χώρα σε πολιτική κρίση. Συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου, διογκώνοντας τις τάξεις εκείνων που έχουν ήδη κατασκηνώσει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, και οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες.

Οι διαδηλωτές υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
τραγουδούν έναν ύμνο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης
κοντά σε κτίρια της κυβέρνησης στο Κίεβο 20 Ιανουαρίου 2014.

Άλλη μια φωτογραφία...

Ορθόδοξοι ιερείς προσεύχονται στο κέντρο των διαδηλώσεων στο Κίεβο ώστε να επέλθει ειρήνη και ηρεμία. Οι ιερείς στέκονται ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να επέμβουν...


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ: 42 φωτογραφίες, από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία που πήρε θανατηφόρα στροφή χθες, με τουλάχιστον δύο διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς. Οι φιλοευρωπαϊκοί διαδηλωτές αύξησαν τις επιθέσεις τους σε ΜΑΤ στο Κίεβο, με πυροτεχνήματα, και κιβώτια γεμάτα βόμβες μολότοφ. 

Μετάφραση Σοφία Ντρέκου

Επίσης, δείτε την είσοδό τους νωρίτερα: 

Ιερείς προσευχόμενοι στην Ουκρανία
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 μέσα στις ταραχές


Θα συμπληρώσουμε την ανάρτησή μας, αγαπητοί αναγνώστες, από το αδελφικό μας ιστολόγιο «o-nekros.blogspot.com», (τον ευχαριστώ πολύ για την αποστολή των πληροφοριών) διότι έχει άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και σε παραπομπές.


Ό,τι κι αν κάνει αυτός ο ιερέας (που βέβαια δεν είναι απλά περαστικός, φορώντας το πετραχήλι του), το σίγουρο είναι ότι διακινδυνεύει το κεφάλι του. Η άλλη πλευρά; Την φωτογραφία δημοσίευσε η εφημερίδα τα «Νέα», ως ιερείς που συμμετέχουν στις ταραχές με το πλευρό των εξεγερμένων. Είναι όμως έτσι ή πρόκειται για ιερείς που προσεύχονται για ειρήνη;


Το ιστολόγιο olympia.gr γράφει πως πρόκειται για ιερείς από τη σχισματική ομάδα του λεγόμενου «Πατριαρχείου Κιέβου», που έχει αποσχισθεί από την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υπάγεται στο πατριαρχείο της Μόσχας. Δε μπορώ να ξέρω την αλήθεια. Ίσως έχει και μικρή σημασία. Σημασία έχει να βοηθήσει ο Θεός και να συνέλθει ο λαός, ώστε να μη χυθεί άλλο αίμα. Πουθενά στον κόσμο.


ΥΓ. Τα περιστέρια, που ελευθέρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος ως σύμβολα ειρήνης για την Ουκρανία, δέχτηκαν επίθεση από ένα κοράκι κι ένα γλάρο. (Βλ. παρακάτω βίντεο) 

Δύο παιδιά ελευθέρωσαν τα περιστέρια μαζί με τον πάπα και μετά από λίγο, υπό τα έκπληκτα βλέμματα χιλιάδων ανθρώπων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου δέχθηκαν επίθεση από έναν γλάρο και από ένα κοράκι. Το ένα περιστέρι έχασε κάποια από τα φτερά του το άλλο δέχτηκε πιο πολλά χτυπήματα. Δεν ξέρουμε τι απέγιναν. Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια ομιλίας του πάπα Φραγκίσκου για τα γεγονότα στην Ουκρανία. Σύμπτωση; Αν διαβάζαμε ένα τέτοιο περιστατικό σε συναξάρι, ίσως θα το θεωρούσαμε μύθο. Κι όμως... (περί Ορθοδοξίας και Καθολικισμού, παρακαλώ, εδώ και εδώ). 

Με το σταυρό στο χέρι
προχωρούσε ο παπάς
ακόμα και αποκεφαλισμένος
από τους Τούρκους,
είχε ζήσει στη Θεσσαλία
και πολέμησε στην Ήπειρο
όταν κανείς δεν πίστευε
στην επανάστασή μας
κι αν δεν υπήρχε
το μουσείο της μνήμης
με τα κέρινα αγάλματα
κανείς δεν θα θυμόταν
ότι η θρησκεία μας
έδειξε τον δρόμο
της απελευθέρωσης
ακόμα και στους πιο άπιστους.












Ουκρανία 2014: Συγκρούσεις της
αστυνομίας με διαδηλωτές στο Κίεβο










Βίντεο: Το περιστέρι της ειρήνης επίθεση από έναν γλάρο
Θεϊκό σημάδι; Τα περιστέρια που άφησε στο Βατικανό ο πάπας.









ΚΟΡΑΚΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ
ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολυ συγκινητικες οι μορφες των ιερεων αναμεσα στα δυο στρατοπεδα οι αληθινοι χριστιανοι προσπαθουν ,οσο ειναι δυνατο για το καθενα , να ειναι σε αποσταση απ τα βασιλεια του Καισαρα