Ζεις τη μελαγχολία των γιορτών; έλα μαζί μας σ' ένα αλλιώτικο πάρτι Χριστουγέννων 🎄

Ζεις τη μελαγχολία των γιορτών;

Ξέρετε ότι δεν ζητώ ποτέ κοινοποιήσεις.
Το ζητώ μόνο γι' αυτή την δημοσίευση,
όπως και πέρυσι και κάθε χρόνο θα το κάνουμε
μαζί κοινοποίηση. Για τις μοναχικές ψυχές...
καμιά ψυχή μόνη αυτά τα Χριστούγεννα 🎄

Σας ευχαριστώ.

Είναι πασίγνωστο πως, τώρα τις γιορτές, άλλοι γιορτάζουν κι άλλοι βασανίζονται. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο περίοδος χαράς αλλά και μέρες κατάθλιψης.

Δυο είναι οι αιτίες, που πολλοί δε μπορούν να γιορτάσουν, αλλά νιώθουν τη λεγόμενη «μελαγχολία των Χριστουγέννων», που συχνά γίνεται απελπιστική.

Η μία αιτία είναι η μοναξιά. Μόνος αισθάνεται εκείνος που δε νιώθει να τον αγαπούν. Τις πιο πολλές φορές νομίζω πως είναι κι ο ίδιος υπεύθυνος, ή έστω συνυπεύθυνος, για τα αόρατα τείχη που τον χωρίζουν από τους γύρω του. Ο ίδιος τους αγαπά; Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνει στον εαυτό του.

Ας ξέρει πως είναι Χριστούγεννα, δηλαδή η γέννηση του Χριστού, κι Εκείνος δίδαξε πως αληθινή αγάπη είναι να συγχωρούμε και ν' αγαπάμε κι εκείνους που μας έχουν κάνει ή συνεχίζουν να μας κάνουν κακό, ακόμα κι αν δε μετανιώσουν ποτέ γι' αυτό, ακόμα κι αν παραμένουν κακοί.


Βέβαια η συγχώρηση χρειάζεται αγώνα ενάντια στον εαυτό μας και στα συναισθήματά μας, καθώς και πολλή προσευχή. Αλλά είναι το πρώτο βήμα για να πλησιάσουμε σ' Αυτόν και να γιατρέψουμε όχι μόνο τη μοναξιά, μα και κάθε πληγή που μας κάνει να πονάμε.

Η δεύτερη αιτία για τη μελαγχολία των Χριστουγέννων είναι πως - ρουφηγμένοι από τα σύγχρονα έθιμα της Δύσης, που δεν ξέρει πια την παράδοσή της - όλο και περισσότερο συνδέουμε τα Χριστούγεννα μόνο με στολίδια, δώρα και διασκέδαση. Ή έστω, με τη συντροφιά και τις ευχές ανθρώπων, με τους οποίους είμαστε δεμένοι συναισθηματικά. Αν αυτά μας λείπουν, την έχουμε βαμμένη, και μάλιστα πολύ άσχημα.

Στην αληθινή μορφή των Χριστουγέννων, δεν είναι δυνατόν να είσαι μόνος. Δεν είσαι ποτέ μόνος, γιατί ΟΛΟΙ οι ορθόδοξοι χριστιανοί γιορτάζουν μαζί σου!

Ξέρεις, κάνουμε ένα Πάρτι το πρωί των Χριστουγέννων: γίνεται στις εκκλησιές μας και ονομάζεται θεία λειτουργία! Είσαι καλεσμένος, κι εσύ κι όλος ο κόσμος, ακόμη κι εκείνοι που «δεν πιστεύουν στον Χριστό» ή που «δεν πιστεύουν» στην πίστη και στην αγάπη!
Το Σπήλαιο της Γέννησης, όπως είναι σήμερα

Ξύπνα λοιπόν το πρωί, κατά τις 6 ή 7 το καλύτερο, ετοιμάσου κι έλα στην πιο κοντινή εκκλησία που θα συναντήσεις. Α, μερικές εκκλησιές λειτουργούν απόψε, παραμονή Χριστουγέννων - πάρε κανένα τηλέφωνο ή μπες στο Ίντερνετ και μάθε. Πάντως, η εκκλησία της περιοχής σου (της ενορίας σου - θυμάσαι αυτή τη λέξη;) σίγουρα λειτουργεί αύριο πρωί πρωί. Θα ξεκινά κατά τις 5 ή 6 το πρωί και θα τελειώνει κατά τις 8 ή 9.

Υπάρχουν και τόποι όπου η λειτουργία τελειώνει ακόμα νωρίτερα. Είναι νυχτερινή αύριο, γιατί, κατά την παράδοση, νύχτα γεννήθηκε ο Χριστός. Και είναι πανέμορφη φάση. Αν λοιπόν δεν είσαι μόνος, που το εύχομαι, πάρε τους δικούς σου κι ελάτε στη λειτουργία. ΕΚΕΙ γεννιέται ο Χριστός, ξέρεις, όχι στα ρεβεγιόν, στα μπουζούκια, στα κλαμπς ή στα πάρτι! Αν δεν θέλουν να 'ρθουν, έλα μόνος σου, άναψε κεράκι για όλους, κάνε μια προσευχή για όλους. Αλλά, αν είσαι μόνος, πάλι έλα και ενώσου με όλους εμάς, που, Θεού θέλοντος, θα είμαστε εκεί! Στο πάρτι γενεθλίων του Χριστού μας, του δικού σου και δικού μας Χριστού!

Στάσου δίπλα μας, παρακολούθησε τη λειτουργία, ευχήσου χρόνια πολλά σε όλους, και θα δεις πόση αγάπη θα νιώσεις. Και θα πρότεινα και να μεταλάβεις (αν βέβαια είσαι ορθόδοξος χριστιανός).


Κανονικά θα πρέπει να ετοιμαστούμε πνευματικά για να συμμετέχουμε στη θεία μετάληψη. Ξέρεις, 40 μέρες τώρα είχαμε σαρακοστή (μια χαρούμενη σαρακοστή, τελείως διαφορετική από τη Μεγάλη Σαρακοστή του Πάσχα - που κι εκείνη έχει στο βάθος χαρά, γιατί οδηγεί στην Ανάσταση). Πολλοί νήστεψαν, πολλοί και εξομολογήθηκαν.


Ξέρεις πόσο σπουδαία είναι αυτά; Αλλά κι αν δεν τα έχεις κάνει, ίσως είναι σωστό και μάλιστα αναγκαίο να μεταλάβεις, αλλά, μετά, θα έλεγα οπωσδήποτε να περιμένεις, να μιλήσεις με τον παπά και να του πεις: δε νήστεψα, δεν ετοιμάστηκα πνευματικά, αλλά μετάλαβα, για να έρθω πιο κοντά σε όλους και στο Χριστό. 
Και κάνε μια κουβέντα μαζί του. Πιστεύω πως, με τη χάρη του Χριστού (που σε περιμένει, ξέρεις, να γιορτάσεις μαζί Του), θ' αλλάξει η ζωή σου!

Ζεις τη μελαγχολία των γιορτών; Έλα μαζί μας σ' ένα Αλλιώτικο Πάρτι Χριστουγέννων !

Σου κάνω δώρο, με πολλές ευχές και μεγάλη αγάπη, μέσα απ' την καρδιά μου, και τα παρακάτω βίντεο.

ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, αδελφέ μου, αδελφή μου. Με το Χριστό στην καρδιά, η μοναξιά και κάθε πόνος φεύγει. Ένας μεγάλος σύγχρονος άγιος, ο Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής της Πάτμου: «Αγάπησε τον Ένα, για να σε αγαπήσουν όλοι. Θα σε αγαπούν όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα, διότι βγαίνοντας η Θεία Χάρη προς τα έξω ηλεκτρίζει και μαγνητίζει ό,τι βρει μπροστά της. Αλλά όχι μόνο θα σε αγαπούν, θα σε σέβονται κιόλας, διότι στο πρόσωπο το δικό σου θα εικονίζεται το αγνό παρθενικό πρόσωπο εκείνου που θ’ αγαπάς και θα λατρεύεις».

Βίντεο: «Χριστουγεννιάτικα στολίδια». Η εκπομπή του π. Ανδρέα Κονάνου. Αξίζει με χίλια, όπως θα καταλάβεις. • Κλικ στην εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε τα Video.

Αενάως 🎄 Καλά Χριστούγεννα 🎄
στο Θείον Φως Της Γεννήσεώς Του !




Τα Στιχηρά Ιδιόμελα των Αίνων (Ευφραίνεσθε Δίκαιοι και ο Πατήρ Ηυδόκησεν) από την χορωδία της σχολής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής της Μητρόπολης Γλυφάδας Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης. Ναός της Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης 20.12.2015


Νέα Μονή Χίος.Χριστός Γεννάται Μυστήριον Ξένον -
Μεγάλυνον Nea Moni, New Monastery Βυζαντινοί Ύμνοι



Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον αγαπητό αδελφό «νεκρός για τον κόσμο». Εκτός ότι θα τού το πούμε και ιδιαιτέρως, θα ήθελα και από το ιστολόγιό μας επίσημα, μαζί με τους αναγνώστες του κι εγώ, να τον ευχαριστήσουμε θερμότατα και να του ευχηθούμε ολόψυχα... 🎄 Καλά Χριστούγεννα 🎄












Περισσότερα Θέματα για τα Χριστούγεννα

FaceBook Διάλογοι:
Σοφία Ντρέκου - αέναη επΑνάσταση 24 Δεκεμβρίου 2016 στις 5:00 π.μ.

Ξέρετε ότι δεν ζητάω ποτέ κοινοποίηση. Το ζητώ μόνο γι' αυτή την δημοσίευση, όπως και πέρυσι και κάθε χρόνο θα το κάνουμε μαζί κοινοποίηση. Για τις μοναχικές ψυχές... καμιά ψυχή μόνη αυτά τα Χριστούγεννα !!! Σας ευχαριστώ.


Τσίτσος Βασίλειος Μετά τα γενέθλια, συνεχίζουμε με καλό φαγητό, γλυκά, πολλή αγάπη, ωραία μουσική και ευχές... Όλα αυτά σε κάνουν να χαρείς, και να ξεχάσεις κρίσεις και επικρίσεις... Καλά Χριστούγεννα κόσμε !!! 2 χρόνια


Κλεανθης Εγγονιδης: ...Κάποτε έτσι ένοιωθα κι εγώ στις γιορτές...μόνος, γιατί με είχαν απογοητεύσει οι άνθρωποι με τους εγωϊσμούς και τις ιδιοτέλειες τους... Μετά γνώρισα τον Χριστό και αυτή η γνωριμία, μου άλλαξε την ζωή... Ο Θεός που γίνεται άνθρωπος και θυσιάζεται για μένα, δίνοντας ένα σημείο αναφοράς και ένα μέτρο για την αληθινή αγάπη, μου απαγορεύει να απογοητεύομαι και να νιώθω μόνος, γιατί είναι πάντα μαζί μου, δεν τον βλέπω, αλλά τον νιώθω και αυτό μου διώχνει την μοναξιά και την απογοήτευση, μου επιτρέπει μόνο να χαίρομαι και να αισιοδοξώ όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα γύρω μου!!!!!!! 24 Δεκεμβρίου 2016 στις 6:43 μ.μ.


Σοφία Ντρέκου: κ. Κλεανθης, με συγκινείτε... Καλά Χριστούγεννα 24 Δεκεμβρίου 2016 στις 8:44 μ.μ.


Κλεανθης Εγγονιδης: Επίσης!!!! Καλά Χριστούγεννα και σε εσάς!!!! 24 Δεκεμβρίου 2016 στις 8:48 μ.μ.


Konstantinos Konstantinidis: Σπουδαία η ανάρτηση σου Σοφία μου και του ‘νεκρός για τον κόσμο‘ που την μοιράστηκε μαζί μας. Είναι γεγονός (και επιστημονικά) ότι πάρα πολύς κόσμος ζει αυτές τις μέρες, με μελαγχολία για διαφορετικούς λόγους στον καθένα. Γιατί ακριβώς, οι περισσότεροι από εμάς, δεν έχουμε συλλάβει το νόημα των Χριστουγέννων. Πολύ παραστατικά και αληθινά τα λέει ο π. Ανδρέας Κονάνος. Επίσης δε, τις γιορτινές ημέρες εντείνονται οι επιθέσεις του Διαβόλου, το γνωρίζω. Ζω με την γυναίκα μου ερημικά, προσπαθώ να πλησιάσω τον Χριστό και την Αγάπη του. Ένα πράγμα μου λείπει και με θλίβει, ‘το πρωινό πάρτι‘...αυτό που γράφεις... ‘Ξύπνα λοιπόν το πρωί, κατά τις 6 ή 7 το καλύτερο, ετοιμάσου κι έλα στην πιο κοντινή εκκλησία που θα συναντήσεις.‘ Θα πάω όμως στο διπλανό μου ξωκκλήσι της Παναγιάς κι αν θέλει ο Χριστός ας μου δώσει αοράτως τα άγια δώρα του, τον δικό του άρτο και οίνο!!! 24 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:40 μ.μ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

διαβαζω τα κειμενα σας και πραγματικ; μου ανοιγουν οριζοντες σημερα εννοιωσα τη μελαγχολια των χριστουγεννων με το ανδρα μου να ψωνιζει για αυριο λεσ και θαναι η τελευταια φορα που τρωμε σκεφθηκα ολουσ αυτουσ που θαρθουν αυριο και τουσ ενοιωσα ξενους το κειμενο σασ μου εδωσε ελπιδα θα παω αυρι στη λειτουργια των Χριστουγεννων και θ αναψω ενα κερι για ολουσ αυτουσ τουσ δικουσ μου "ξενους"
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Σας ευχαριστώ για όλα και αντεύχομαι καλές άγιες ημέρες και καλό παράδεισο... Ο Κύριος ας ευλογεί και τον αγώνα που γίνεται εδώ και σε κάθε γωνιά του κυβερνοχώρου και σε κάθε γωνιά και καρδιά γενικώς...
Ο Χριστός μαζί μας/σας, και με όλο τον κόσμο...

Sophia Drekou είπε...

κ. Xrissi Dervissi, μας έδωσαν πολύ χαρά οι σκέψεις σας και η Φάτνη του Χριστού που ήρθε και φώλιασε στην καρδιά σας. Καλά Χριστούγεννα!!!

Sophia Drekou είπε...

Αγαπημένε μας αδελφέ και συντάκτη μας, ''ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ'' σ'ευχαριστούμε από βάθος καρδίας για όλα. Καλά Χριστούγεννα!!

Unknown είπε...

Θερμές... ευχές...

Χριστός Ετέχθη!

Sophia Drekou είπε...

Αληθώς Ετέχθη αδελφέ μας... Χρόνια πολλά!

enaoum είπε...

το μονο και απλο που μπορω να πω ,ειναι συγχαρητηρια για τις επικαιρες αυτες σκεψεις που οπωσδηποτε αγγιζουν ΚΑΘΕ ανθρωπο .

enaoum είπε...

θα πω απλα ,πολλα συγχαρητηρια για τις σκεψεις αυτες , επικαιρες και συγκηνητικες,που οπωσδηποτε αγγιζουν καθε ΑΝΘΡΩΠΟ .

Sophia Drekou είπε...

Χρόνια; Πολλά, Χριστός ετέχθη αγαπητέ αδελφέ και αναγνώστη μας enaoum! *.*★* *★ 。*.˛.